استقبال نشان داد که در نظریه مشارکت همگانی در مدیریت جهانی که از سوی رئیس جمهور مطرح شد قابلیت اجرایی زیادی دارد.
برای انجام امور اجرایی اجلاس، ریاست ستاد برگزاری شانزدهمین اجلاس عدمتعهد نیز خارج از مجموعه وزارت خارجه به علی سعیدلو واگذار شده و او که از اواخر سال گذشته کار دعوت از اعضای جنبش عدمتعهد را همراستا با وزیرامورخارجه ازجمله سفر به آمریکای لاتین پی گرفته اکنون امیدوار است «نتایج حاصل از این حرکت علمی بتواند در اجلاس آتی در تکوین ایده همکاری و همسویی کشورهای مستقل جهان مثمر ثمر واقع شود.»
جنبش عدمتعهد بعد از سازمان ملل، بزرگترین سازمان بینالمللی محسوب میشود و تاکنون ۱۵بار اجلاس این جنبش در سطح سران کشورهای عضو به فاصله زمانی هر سه سال یک بار برگزار شده است. در دوره شانزدهم اجلاس کارشناسان کشورهای عضو جنبش عدمتعهد پنج و شش شهریورماه، اجلاس وزرای خارجه هفت و هشت شهریورماه و اجلاس سران عدمتعهد 9 و 10شهریور در تهران برگزار می شود.
ایران برای این اجلاس که بزرگترین همایش بینالمللی در طول تاریخ فعالیت دیپلماتیکش محسوب می شود شعار «مدیریت مشترک جهانی» را مطرح کرده است. بر همین اساس نیز در کنفرانس علمی این جنبش که بهعنوان مقدمات اجلاس در هفته گذشته برگزار شد، علی اکبر ولایتی، جنبش غیرمتعهدها را یک مانع اصلی دربرابر دوقطبی شدن کامل دنیا توصیف کرد و گفت که جنبش غیرمتعهدها نیازمند اصلاح و تغییرات ساختاری و محتوایی است؛ «باید یک طراحی اساسی برای ایجاد اصلاحات و تغییرات لازم در این جنبش شکل بگیرد.»
پانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدمتعهد در سال 2009به میزبانی مصر در شرمالشیخ برگزار شد و هماکنون مصر ریاست دورهای آن را برعهده دارد. با برگزاری شانزدهمین اجلاس سران نم در ایران، جمهوری اسلامی ایران برای یک دوره سه ساله ریاست این نهاد بینالمللی را با 118کشور عضو که بزرگترین نهاد بینالمللی بعد از سازمان ملل محسوب میشود، برعهده خواهد گرفت.